Noutati

Patriciu Achimaș Cadariu: Marți vom lansa un program privind infecțiile nosocomiale

on . . Accesări: 7601

 

 

 

Marți, 26 aprilie, va fi lansa un program privind infecțiile nosocomiale, a anunțat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, informează AGERPRES. 

"Infecțiile nosocomiale sunt un punct important, care a derivat din Colectiv și pe care ni l-am asumat în programul de guvernare. Marți vom lansa acest program", a declarat, duminică, într-o emisiune la Realitatea tv, ministrul Sănătății.

 

El a amintit că au fost făcute evaluări interjudețene ale spitalelor, iar la comparația cu cele intrajudețene s-au observat "diferențe importante".

"Am făcut o evaluare interjudețeană, consecutiv celei intrajudețene prin inspecția sanitară, am verificat, am format grupuri de inspectori din două județe care au verificat un al treilea județ și le vom prezenta prin comparație cu ce s-a întâmplat la inspecția intrajudețeană. Sunt diferențe importante. Pe de altă parte, am trimis un chestionar principalelor 100 de spitale cele mai expuse la infecții tocmai pentru a evalua situația, pentru a vedea ce lipsește", a explicat demnitarul.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!