MS intenţionează realizarea unui program naţional pentru achiziţia echipamentelor de înaltă performanţă

on . . Accesări: 1797

 

 

 

Ministerul Sănătăţii intenţionează să realizeze un program naţional pe o perioadă de 3 ani pentru achiziţia echipamentelor de înaltă performanţă - rezonanţă magnetică, endoscopie, radioterapie, computer tomograf.


''Întrucât în ultimii 4 ani nu a existat un program coerent de achiziţii publice privind aparatura de înaltă performanţă, inclusiv achiziţia de computer tomograf pentru unităţile sanitare, Ministerul Sănătăţii intenţionează realizarea unui program naţional cu derulare pe 3 ani pentru achiziţia echipamentelor de înaltă performanţă (rezonanţă magnetică, endoscopie, radioterapie, computer tomograf)'', precizează MS într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.


Potrivit sursei citate, MS a alocat miercuri, în urma analizelor şi procedurilor îndeplinite, suma de 617.000 lei pentru repararea CT-ului şi a altor aparate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Reprezentanţii spitalului au solicitat pe 14 octombrie alocarea unor fonduri în vederea finanţării unor piese de schimb pentru mai multe aparate de înaltă performanţă, inclusiv pentru computerul tomograf.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!