A fost inaugurat Centrul Regional pentru Consilierea persoanelor cu cancer

on . . Accesări: 3260

consiliere.jpgCentrul Regional pentru Consiliere, Reintegrare Socială şi Terapie Integrativă a persoanelor diagnosticate cu cancer a fost inaugurat ieri în Capitală. Potrivit coordonatorului Ion Andrei Gherasim, centrul asigură consiliere şi terapie psihologică specializată în psihologia oncologică. El a menţionat că partenerul italian a cerut ca personalul să fie specializat, cei doi psihologi oncologici acordând consiliere pentru reintegrare profesională, întrucât persoane tinere afectate de această boală, angajate în mediul privat, rămân fără loc de muncă când diagnosticul este aflat.

Coordonatorul centrului a precizat că se află în discuţii cu 20 de firme private care sunt interesate de acest proiect de integrare. În ceea ce priveşte terapia integrativă aceasta are, printre altele, menirea de a creşte stima de sine a pacientului.

Programul este unul european, iar cei care doresc să fie consiliaţi trebuie să se prezinte cu buletinul de identitate şi acte medicale din care rezultă diagnosticul la sediul centrului din strada C. Dobrogeanu Gherea, nr. 150, sectorul 1.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!