A apărut o nouă ediţie a manualului Merck

on . . Accesări: 5622

manualmerck.jpgManual Merck de diagnostic si tratament, apărut la Editura ALL este un tratat de referinţă în literatura medicală din lumea întreagă, iar apariţia lui în limba română constituie un eveniment deosebit, meritul fiind al editurii care, după publicarea ediţiei a XVII –a (ediţia centenară), aduce în faţa cititorilor o nouă ediţie complet revizuită şi adaugită. Lucrarea acopera multe dintre domeniile medicinei, fiecare specialitate fiind abordată complet - de la noţiuni de etiologie şi fiziopatologie, până la metode de explorare, diagnostic şi tratament, afirmă prof. dr. Adrian Georgescu specialist pediatru. În opinia acestuia, lucrarea nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui student la medicină sau medic de orice specialitate.

Lucrarea constituie un ghid de referinţă pentru medici şi farmacişti, un instrument de formare şi de lucru permanentă. Din anul 1899, Manualul Merck reprezintă standardul de excelenţă profesională în domeniul medical.
Cel mai utilizat manual de medicină din întreaga lume oferă informaţii medicale de ultimă oră, necesare medicilor rezidenţi, medicilor de familie, specialiştilor (medicină internă, cardiologie, gastro-enterologie, hematologie, oftalmologie, ginecologie etc.), farmaciştilor, stomatologilor, asistentelor medicale, studenţilor facultăţilor de medicină, dar şi pacienţilor cărora nu le sunt indiferente rezultatele celor mai recente cercetări medicale.

Noua ediţie are 3.000 de pagini în care sunt prezentate, pe lângă informaţiile fundamentale, cele mai recente descoperiri medicale compatibile cu medicina noului mileniu, investigaţii imagistice de ultimă oră, medicina complementară şi alternativă suplimente dietetice, obezitate şi sindrom metabolic. Cartea are totodată 34 de noi capitole care tratează teme precum: suportul nutriţional, durerea de gât şi de spate, sistemul nervos autonom, endocrinologia reproducerii masculine, fracturi, dislocări şi întinderi musculare, noţiuni de medicină legală, moartea subită la sportivi.

Echipa redacţională este alcătuită din 300 de experţi, consultanţi şi autori. Cea de-a XVIII-a ediţie a Manualului Merck oferă recomandări practice, specifice privind diagnosticul şi tratamentul.
Materialul a fost astfel structurat şi organizat pentru a ajuta cititorul să găsească subiectul dorit cât mai uşor. Fiecare subiect a fost actualizat, iar multe au fost complet rescrise, astfel încât descrierea să fie mult mai clară din punct de vedere anatomo-fiziologic, etiologic, al diagnosticului, prognosticului şi tratamentului relevă prof. dr. Ptrache Vârtej.

Manualul a fost tradus în 17 limbi şi vândut în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!