Laptele, fructele si legumele ar putea reduce riscul de invaliditate

on . . Accesări: 2426

S-a descoperit ca femeile de culoare care au consumat lapte, fructe sau legume in cantitatile recomandate de ghidurile de dieta din America au prezentat o reducere cu 30% a riscului de aparitie al invaliditatii.

Aceasta descoperire este foarte importanta deoarece se prevede ca numarul persoanelor invalide se va tripla in perioada 1985-2050.
Aproape o jumatate din persoanele peste 65 de ani vor necesita ingrijire la domiciliu. Studiul a cuprins 16000 de persoane (cele ce prezentau boli cronice care presupuneau deja un grad de invaliditate au fost excluse). Dieta a cuprins 2 portii de lactate, 3 de fructe si 3 de legume (recomandarile ghidurilor fiind de 3 cani pe zi de lapte fara grasimi, 4 portii de fructe si 5 de legume. Mecanismul de actiune se pare ca este legat de calciu si vitamina D, care pot reduce riscul de invaliditate asociat cu osteoporoza si scaderea fortei musculare, precum si de substantele antioxidante din fructe si legume care reduc acumularea metabolitilor oxidativi in tesuturi (proces mai intens o data cu inaintarea in varsta).

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!