Britanicii organizează cursuri de zâmbit pentru asistente

on . . Accesări: 3760

Asistentele medicale din Marea Britanie sunt trimise la cursuri de perfecţionare pentru a fi încurajate să zâmbească pacienţilor, să nu discute despre viaţa personală în afara pauzelor sau să vorbească prea tare noaptea când pacienţii încearcă să doarmă. Totodată, vor învăţa să nu mai spună: ”Mă întorc într-un minut!”, pentru a nu-i frustra pe pacienţi dacă ele nu revin aşa cum au promis. Programul de pregătire, salutat de grupurile de pacienţi, este iniţiat în spitalul Stockport, în Greater Manchester. El survine în urma unui raport elaborat de Downing Street, anul trecut, care constată că asistentele medicale trebuie să zâmbească mai mult pentru a le arăta pacienţilor că le pasă de ei.
 Directorul adjunct al secţiei asistentelor din spitalul Stockport, Judith Morris, a afirmat: ”Pacienţii şi familiile lor s-au săturat să le audă pe asistente spunând: 'Imi pare rău, dar nu este pacientul meu'.” Ea a declarat pentru revista Nursing Standard că la început personalul a respins acuzaţiile, dar imediat după ce s-au adus dovezi în acest sens, asistentele medicale au muncit din greu pentru a-şi îmbunătăţi atitudinea.
 Asociaţia Pacienţilor a informat că adesea pacienţii s-au plâns că asistentele nu mai arată priceperea de care dădeau dovadă odată. Multe susţin că sunt prea ocupate cu hrănirea pacienţilor în vârstă, pentru a nu suferi de malnutriţie, iar altele refuză să îndeplinească sarcini legate de curăţenie. Michael Summers de la Asociaţia Pacienţilor a afirmat: ”Asistentele lucrează din greu şi sunt supuse unei presiuni mari în zilele noaste. Dar este posibil să-şi piardă îndemânarea privind unele din nevoile pacienţilor atunci când sunt presate”. ”Asistentele urmează acum cursuri de perfecţionare, în primul rând teoretice, ceea ce înseamnă că multe nu au experienţa practică necesară atunci când preiau postul. Cursurile suplimentare sunt binevenite pentru a asigura că asistentele acordă mai multă atenţie pacienţilor. Ar putea avea efect asupra unei mai bune furnizări a alimentelor şi unei atenţii sporite acordate dietei”, a precizat Summers.
 Cursul de pregătire aminteşte de o iniţiativă a fostului premier britanic Tony Blair, în ultimele luni ale mandatului său. În luna martie a anului trecut, miniştrii britanici au discutat o propunere care să-i încurajeze pe medici şi pe asistente să zâmbească mai mult. Propunerea a fost prezentată la o reuniune a cabinetului care a urmat după o anchetă de şase luni făcută de Downing Street pentru a ameliora Sistemul Naţional de Sănătate. Colegiul Regal al Asistentelor a criticat iniţiativa, afirmând că este o insultă să sugerezi că asistentele nu zâmbesc suficient. Alison Kitson, purtătoarea de cuvânt a colegiului a declarat: ”Aceasta demonstrează că guvernul britanic este total rupt de realitatea dură a sistemului de sănătate”. Planul a fost ridiculizat şi de partide de opoziţie, în condiţiile în care purtătorul de cuvânt al Liberal-Democraţilor pentru probleme de sănătate, Norman Lamb, a afirmat că laburiştii încearcă să impună valorile McDonald's în Sistemul Naţional de Sănătate. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!