Aparate auditive gratuite pentru copiii cu deficienţe de auz

on . . Accesări: 4343

Copiii bihoreni şi din judeţele învecinate care au probleme de auz şi necesită purtarea unui aparat auditiv îl vor primi, gratuit, din partea firmei americane Starkey. Toţi copiii care sunt în această situaţie sunt aşteptaţi, în cursul lunilor februarie-martie, la secţia ORL din cadrul Staţionarului II Oradea, pentru a li se face examinările audio-metrice şi mulajele pentru conduct.
 Potrivit medicului Emil Mărgineanu, şeful secţiei ORL, comenzile vor fi trimise în SUA, la firma Starkey, care va oferi în acest an 1.000 de aparate auditive gratuite pentru copiii din România. În fiecare an, firma americană selectează câte o ţară pentru această campanie gratuită. În luna iulie, americanii vor organiza, în SUA, Gala Starkey, la care vor participa diverse vedete. Odată adunate fondurile, până la sfârşitul anului, copiii care suferă din cauza acestei deficienţe majore se vor putea bucura de beneficiile aparatelor auditive.
 Dr. Mărgineanu afirmă că peste 200 de copii din Bihor şi judeţele limitrofe vor putea beneficia de aparate în acest mod. Oradea a fost desemnat unul dintre cele patru centre zonale din ţară care vor aduna comenzile, în primul rând pentru copii, dar şi pentru persoane fără venituri.
 "Aşteptăm să fim solicitaţi de către aparţinători. Vom încerca să includem în acest program şi persoane care nu au nici un venit şi nu au cum să-şi permită obţinerea unui aparat auditiv. Prioritate vor avea însă copiii", susţine dr. Mărgineanu. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!