Femeile au nevoie să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbații, confirmă un nou studiu

on . . Accesări: 1883

 

 

 

Potrivit unei noi cercetări realizate de cercetători britanici, sarcinile complexe pe care le au de rezolvat femeile au efecte de accentuare a stării de oboseală, fapt ce induce o nevoie suplimentară de somn comparativ cu bărbații, informează AGERPRES. 

O echipă de oameni de știință de la Centrul de cercetări asupra somnului de la Universitatea din Loughborough (Marea Britanie), care a desfășurat studiul pe un eșantion de 210 bărbați și femei, afirmă că nu toți sunt egali în fața oboselii.

Femeile au nevoie în medie de 20 de minute de somn în plus în fiecare noapte față de bărbați, a fost concluzia lor. Motivul acestui dezechilibru ar fi creierul feminin, susțin cercetătorii. Femeile ar avea nevoie de mai mult timp de recuperare fiindcă au tendința să facă mai multe lucruri deodată, să îndeplinească sarcini multiple, îndeosebi la locul de muncă.

Jim Horne, principalul autor al studiului, subliniază însă că și unii bărbați au nevoie să doarmă mai mult decât alții. Este cazul celor care au o activitate complexă și care necesită luări de decizie repetate în cursul zilei. În acest caz, diferențele între cele două sexe se estompează, relatează popurquoidocteur.fr.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!