Experți americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului și a cancerului

on . . Accesări: 2348

 

 

 

Pentru a reduce riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral și cancer colorectal, un grup de experți independeți consultați de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat administrarea în mod regulat a unei doze scăzute de aspirină, informează AGERPRES.

USPSTF recomandă ca persoanele între 50 de ani și 69 de ani cu un risc crescut de boli cardiovasculare în următorii zece ani și care nu sunt predispuse la sângerări să ia aspirină ca un mijloc de prevenție primară împotriva acestor maladii.

 

Recomandările și analizele în favoarea unei asemenea recomandări sunt publicate în ultimul număr al revistei americane 'Annals of Internal Medicine'.

Persoanele din această grupă de vârstă, fără risc crescut de sângerare, a căror speranță de viață este de cel puțin zece ani și care sunt dispuse să ia doze mici de aspirină în fiecare zi (între 70 și 81 mg) sunt cele care pot beneficia cel mai probabil din această prevenție, au determinat experții.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!