Cercetătorii au descoperit existența unor gene puternic legate de apariția glaucomului

on . . Accesări: 1880

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit unei cercetări cu participare internațională, a fost relvată existența a opt gene puternic asociate cu glaucomul primar cu unghi închis (PACG), forma cea mai răspândită de glaucom din Asia, informează AGERPRES.

Echipa internațională a fost condusă de dr. Khor Chiea Chuen de la "A* STAR Genome Institute" (GIS) din Singapore (GIS), prof. Aung Tin de la Singapore Eye Research Institute (SERI), Singapore National Eye Centre (SNEC) și Universitatea Națională din Singapore (NUS).

 

Cele opt gene oferă perspective neașteptate pentru înțelegerea procesului formării glaucomului și a modului în care forma ochiului ar putea contribui la boală chiar și la persoanele sănătoase asimptomatice.

Studiul a implicat peste 10.000 de pacienți din 24 de țări, iar rezultatele sale au fost publicate în prestigioasa revistă "Nature Genetics". Acest studiu deschide calea identificării de noi medicamente pentru tratarea glaucomului și de construire a dispozitivelor de predicție genetică care ar putea proteja împotriva unei astfel de perspective, precum și pentru un tratament destinat persoanelor cu risc de a orbi din cauza glaucomului, potrivit comunicatului.

Cu toate că poate fi prevenit, glaucomul este cea mai frecventă cauză de orbire ireversibilă la nivel mondial. PACG este responsabil pentru un procent ridicat de orbire în Asia, de până la 80 la sută dintre cele aproximativ 15 milioane de persoane afectate de PACG care trăiesc pe acest continent, notează agenția Xinhua.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES.

 

 

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!