Aproape 150 de bolnavi de cancer au beneficiat de îngrijiri paliative de bază printr-un proiect cu sprijin financiar elvețian

on . . Accesări: 2463

 

 

 

Conf. dr. Daniela Moșoiu, a declarat că aproape 150 de bolnavi de cancer au beneficiat de îngrijiri paliative de bază, iar aproximativ 170 de medici de familie au beneficiat de instruire în domeniu, în cadrul unui proiect cofinanțar printr-un grant din partea Elveției, care se încheie la sfârșitul lunii aprilie, informează AGERPRES.

"Prin acest proiect s-au instruit 168 de medici de familie din țară în îngrijiri paliative, dintre care 25 ulterior au fost prinși în proiect în implementarea modelului de îngrijiri paliative la pacienții cu cancer din comunitate.

Au beneficiat de abordare paliativă 147 de pacienți cu cancer din județele Brașov, Cluj, Iași, dar și din București. (...) Bolnavii au beneficiat de servicii de bază de îngrijiri paliative, care au constat în managementul durerii și al simptomelor, tratamentul depresiei, al anxietății și fricilor, îngrijire corporală, educație privind unde să meargă să își obțină drepturile sociale", a declarat Moșoiu, în calitate de coordonator al proiectului privind accesul la servicii de bază de îngrijiri paliative, cu prilejul unei conferințe de presă organizate de Hospice Casa Speranței, care, în parteneriat cu Spitalul Saint Gallen din Elveția, derulează acest program de pe 1 mai 2013.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!