Alertă OMS: Numărul adulților cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani

on . . Accesări: 2621

 

 

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat primul raport privind cazurile de diabet la nivel mondial, potrivit căruia în jur de 422 milioane de adulți suferă de diabet, un număr în continuă creștere, fiind de patru ori mai mare decât în anul 1980, asociată și cu flagelul în creștere al obezității, informează AGERPRES.

"Diabetul progresează. Nu mai este o maladie predominantă din țările bogate, diabetul fiind în creștere necontenită peste tot, însă într-o manieră mai accentuată în țările cu venituri medii", a afirmat directorul general al OMS, Margaret Chan, în prefața raportului pe această temă.

 

La nivel global, OMS estimează că 422 de milioane de adulți aveau diabet în anul 2014, comparativ cu 108 milioane în anul 1980.

În 2012, diabetul a ucis 1,5 milioane de oameni din întreaga lume, la care trebuie adăugate cele 2,2 milioane de decese cauzate de boli legate de diabet, ceea ce duce la un total de 3,7 milioane de decese.

OMS prevede că în 2030 diabetul va fi a șaptea cauză de deces în lume.

Mai mult de jumătate dintre diabeticii din lume trăiesc în Asia de Sud-Est și în regiunea Pacificului, unde obiceiurile alimentare s-au schimbat în ultimii ani, notează AFP.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!