Achimaș-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro

on . . Accesări: 1883

 

 

 

S-au făcut demersuri importante pentru dezvoltarea programelor de asistență medicală pentru nou-născuți, screening-ul prenatal și diverse tipuri de servicii medicale necesare mamei și copilului, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, informează AGERPRES.

"La începutul acestui an am demarat un proces de colectare de date de la toate unitățile spitalicești cu secții de obstetrică-ginecologie și neonatologie din țară atât de la nivelul unităților aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cât și a unităților spitalicești care în urma procesului de descentralizare se află în subordinea consiliilor locale sau județene.

Cele 123 de unități spitalicești de la nivel național au raportat un necesar de 597 de incubatoare. Pentru acoperirea acestui necesar, ministerul a alocat un buget de 33 de milioane de lei, adică echivalentul a 7,3 milioane euro", a precizat ministrul Sănătății la workshop-ul "Analiza mortalității infantile și a situației maternităților din România", realizat de Organizația Salvați Copiii în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

El a precizat că prin proiectul de reformă a sistemului sanitar s-a avut în vedere asigurarea de servicii mai accesibile, de calitate îmbunătățită și cu rezultate medicale îmbunătățite în domeniul asistenței maternale și neonatale.

"Până în prezent au fost modernizate 19 maternități, în conformitate cu standardele actuale în domeniul asistenței medicale. Investițiile au vizat lucrări de construcții și instalații sanitare, termice, ventilare, saloane de intervenții, cezariene, blocuri de naștere, blocuri operatorii, saloane de copii, saloane de tratamente. De asemenea, a fost dispusă alocarea de echipamente specifice pentru unitățile care acordă servicii mamei și nou născutului, respectiv în faza întâi a proiectului au fost livrate 8.600 de echipamente la 204 spitale, iar în fața a doua — 500 de echipamente la 63 de spitale", a spus ministrul Achimaș-Cadariu.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!