SSNN: Peste 70.000 de pacienți tratați în România de boala Parkinson

on . . Accesări: 2503

 

 

 

Potrivit statisticii prezentate de Societatea pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticitășii (SSNN) și Societatea de Neurologie din România (SNR), în România un număr de peste 70.000 de pacienți cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, informează AGERPRES.

În anumite cazuri de boală avansată, costul unei operații care poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții variază între 30.000 și 80.000 de lei, un cost relativ mic dacă ne raportăm la cel din țările dezvoltate unde este cuprins între 30.000-50.000 de euro, arată specialiștii. 

 

"Vârsta de debut a bolii este de obicei după 65 ani, dar în prezent se înregistrează cazuri care debutează sub vârsta de 50 ani (peste 15 % din totalul cazurilor), fapt ce ar trebui să ne îngrijoreze tot mai mult. (...) Persoanele afectate de această boală la o vârstă tânără sunt de obicei active din punct de vedere social, în plină ascensiune profesională și resimt boala altfel. Persoanele tinere afectate de această maladie pot fi mai responsive la terapii care au la bază capacitatea creierului de a se adapta structural și funcțional la noi situații, proces numit neuroplasticitate", a afirmat prof. dr. Dafin Mureșanu, președintele SSNN și SNR.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!