Medicii de familie nu vor elibera rețete compensate și bilete de trimitere vineri și luni

on . . Accesări: 1440

 

 

 

Reprezentanții Societății Naționale a Medicilor de Familie și cei ai Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie au declarat că medicii de familie nu vor elibera rețete compensate și nici bilete de trimitere vineri și luni, informează AGERPRES.

Medicii au decis însă să consulte vineri gratuit pacienții. "De zece ani suntem în situația de a semna ilegal contracte retroactive, un contract adițional se semnează în perioada în care încă este în vigoare contractul vechi.

Vă anunț că astăzi este 1 aprilie și contractul vechi nu mai este valabil. Dorim să intrăm în normalitate și legalitate. (...) Această decizie a noastră (n.r. — proteste) — o parte dintre noi o vor menține, alții s-au speriat că au fost luați la telefoane om cu om. Această atenționare, acest avertisment dorește să spună că este nevoie de modificări legislative importante pentru contractul care urmează să fie semnat peste mai puțin de trei luni. (...) Nu am zis niciodată că nu vom semna actele adiționale, dar dorim să le semnăm legal — la timp", a precizat, vineri, într-o conferință de presă, președintele SNMF, Rodica Tănăsescu.

 

Potrivit acesteia, pacienții susțin protestul medicilor de familie.

 

La rândul său, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a arătat că prin această formă de protest medicii doresc să se facă auziți.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!