Arad: Spitalul Matern, singurul din țară atestat în folosirea operației de cezariană 'Vejnovic

on . . Accesări: 1479

 

 

 

Tehnica operației de cezariană 'Vejnovic' a fost prezentată de către Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Arad, singurul din țară atestat în folosirea acestei tehnici, în cadrul manifestării cu caracter științific 'Consilium Semestrae Arădean'- ediția a II-a, informează AGERPRES. 

La evenimentul organizat de Universitatea de Vest 'Vasile Goldiș' Arad, în parteneriat cu Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România, Fundația Științifică 'Egon and Ann Diczfalusy', Divizia de Tineret a Fundației 'Diczfalusy', Departamentele de Obstetrică-Ginecologie ale Universităților din Novi Sad (Serbia), Szeged (Ungaria), București, Timișoara, Oradea, Deva, Reșița, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Colegiul Medicilor din România, au participat peste 180 de medici și studenți din anii terminali, cărora le-a fost prezentată această tehnică operatorie, cât și alte noutăți în domeniul obstetricii și ginecologiei.

 

Între participanți s-au aflat lectori și specialiști în domeniu din țară și din străinătate. 

'În cadrul manifestării ne-am propus să educăm medici mai tineri, studenți, dar și medici care au trecut de o anumită vârstă, să-i învățăm lucruri și tehnici mai noi. La prima ediție am abordat specialitatea de ginecologie, iar acum am continuat cu colegii de la Anestezie, Terapie Intensivă și de la Neonatologie. Datorită interesului manifestat și având posibilitatea de a aduce lectori de mare valoare din Serbia, Ungaria, dar și din țară, am gândit să avem o parte teoretică cât și una practică, operația de cezariană fiind în sine ceva foarte practic. Am început cu trei zile de parte teoretică, în cursul căreia am avut totuși și parte demonstrativă multă, după care am continuat exclusiv cu practică, această parte urmând să se încheie vineri', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, dr Cristian George Furău, șef Departament Rezidențiat în cadrul UVVG Arad.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!