Perturbatorii endocrini vor fi definiți de Comisia Europeană până în vara acestui an

on . . Accesări: 1297

 

 

 

Criterile de definire a substanțelor care afectează sistemul endocrin și, care abia sunt luate în considerare în evaluarea produselor chimice, urmează să fie definite de către Bruxelles, pe baza clasificărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat comisarul european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, informează AGERPRES.

"Comisia este decisă că producă de acum până la vară o lista de criterii bazate pe cele ale Organizației Mondiale a Sănătății pentru a ajuta la definirea perturbatorilor endocrini", a spus oficialul european în timpul unei conferințe de presă la Paris.

 

O astfel de definire este așteptată de mai mulți ani, Comisia fiind chiar condamnată în decembrie 2015 de către tribunalul din cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene, sesizat de Suedia, pentru că nu s-a achitat de obligațiile sale în această privință.

Absența unei definiții clare a perturbațiilor endocrine împiedică o mai bună reglementare a acestor substanțe care pot fi la originea disfuncțiilor hormonale, a malformațiilor congenitale și a întârzierilor în dezvoltarea copiilor.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!