Consumul de arahide la vârstă fragedă protejează împotriva alergiilor

on . . Accesări: 1480

 

 

 

Potrivit rezultatelor unui test clinic, copiii care au mâncat încă din primii ani de viață arahide sunt protejați împotriva alergiilor, chiar dacă întrerup după aceea consumul o perioadă mai lungă de timp, informează AGERPRES.

Acest studiu numit "LEAP-On", publicat în revista americană New England Journal of Medicine, este o extensie a celui intitulat "LEAP ou Learning Early About Peanut Allergy", care a demonstrat pentru prima dată că un consum timpuriu de arahide, de la primele patru luni până la cinci ani de viață, reduce cu 81% rata alergiilor la copii, față de cei care nu au consumat niciodată alune.

 

Acest prim studiu fusese realizat asupra unui număr de 640 de copii pe baza observațiilor făcute în Israel unde foarte puțini copii suferă de alergii la arahide, comparativ cu copiii evreilor care trăiesc în Marea Britanie.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!