Alimentația bogată în grăsimi favorizează apariția cancerului de colon (studiu)

on . . Accesări: 1372

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de știință din SUA și publicat în revista ''Nature'', apariția cancerului de colon ar fi favorizată de o alimentație bogată în grăsimi, această descoperire oferind noi perspective în prevenirea și vindecarea acestei maladii, informează AGERPRES. 

Cercetarea, efectuată pe șobolani, a evidențiat că grăsimile generează o veritabilă furtună în intestin: stimulează producția de celule-mamă intestinale și determină alte celule să se comporte ca și cum ar fi celule-mamă. prin urmare, și acestea se reproduc nedefinit, devin canceroase și favorizează apariția cancerului de colon și a altor tumori intestinale.

 

''Un regim cu multe grăsimi nu modifică numai biologia celulelor-mamă, ci alterează și biologia celulelor diferite și aceste două procese, împreună, conduc la formarea de tumori'', a explicat unul dintre principalii autori ai studiului, Omer Yilmaz, profesor la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, scrie ziarul spaniol ''ABC''.

 

Timp de un an, colectivul științific a dat unora dintre șobolani o alimentație cu 60% grăsimi, depășind astfel media din dieta occidentalilor. S-a constat că aceste animale și-au mărit greutatea corporală cu 30-50 % și au dezvoltat mai multe tumori intestinale decât rozătoarele care avuseseră o dietă echilibrată.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!