Două gene sunt legate de riscurile cardiovasculare (studiu)

on . . Accesări: 1933

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, pe un eșantion de 190.000 de persoane, au fost identificate două gene ale căror modificări pot influența creșterea sau reducerea riscului de boli cardiovasculare, informează AGEPRES.

 

Aceasta descoperire ar putea ajuta la ghidarea eforturilor de cercetare pentru dezvoltarea de noi tratamente preventive similare, de exemplu, celor cu statine, prescrise în prezent pentru reducerea colesterolului rău și a riscului de boli cardiovasculare. 

 

"Am identificat mai multe variații genetice la numeroase gene asociate protecției împotriva bolilor de inimă coronariene", a declarat dr.Nathan Stitziel, profesor de medicină și genetică la facultatea de medicină a Universității Washington din St. Louis, unul dintre principalii autorii ai acestui studiu.

 

"Rezultatele noastre susțin ideea că terapiile care acționează asupra unui mecanism de reglare a trigliceridelor majore, grăsimile, ar trebui să ajute la oprirea formării de plăci pe artere și la protejarea împotriva riscului de infarct miocardic", a explicat specialistul citat de AFP.

 

Continuarea articolelor pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!