Studiu: Și sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet

on . . Accesări: 1451

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători francezi care se ocupă cu chirurgia obezității, atât zahărul, cât și sarea joacă un rol în diabet, informează AGERPRES.

 

În studiu lor, publicat în revista medicală americană Cell Metabolism, ei apreciază că descoperirea ar putea duce la conceperea unor noi măsuri de prevenire.

"Simple măsuri dietetice, cum ar fi scăderea consumului simultan de sare și zahăr, ar putea preveni sau trata diabetul de tip 2 (cel mai frecvent)", afirmă cercetătorii, menționând și posibilitatea realizării unor noi medicamente.

Ei au ajuns la această concluzie studiind porci pitici care fuseseră supuși unei operații de chirurgie a obezității de tip bypass, constând în modificarea circuitului alimentar prin scurtcircuitarea unei părți a stomacului și intestinului.

În Franța au fost operați în ultimii ani peste 200.000 de pacienți cu obezitate severă, cu rezultate spectaculoase uneori în privința pierderii în greutate, dat și a diabetului, boală asociată adesea cu obezitatea.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!