Ministrul Sănătății: Orele de educație pentru sănătate ar trebui să fie obligatorii

on . . Accesări: 1603

 

 

 

Educația pentru sănătate ar trebui să se numere printre materiile obligatorii în școli, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, informează AGERPRES.

"Cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii și cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm: medicii școlari. Suntem obligați să susținem această specialitate, medicii școlari se împuținează, este una dintre specialitățile care scade în număr.

Sunt medici școlari, asistente care lucrează în cabinetele școlare, care au o experiență extraordinară și marea lor majoritate au o dedicație extraordinară, mai ales că sunt atât de puțini și uneori deservesc mai multe școli", a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu după lansarea Planului multianual integrat de promovare a sănătății și educației pentru sănătate, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Potrivit ministrului, copiii ar putea primi la școală lecții privind igiena de zi cu zi, alimentație, obiceiuri de evitat — fumat, alcool, consum de medicamente și alte substanțe.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!