Asociații de pacienți și medici susțin legea liberalilor privind prevenția

on . . Accesări: 1865

 

 

 

Joi, 18 februarie, în cadrul unei dezbateri organizate de PNL, reprezentanții unor organizații pentru protecția pacienților, precum și medici, au declarat că susțin proiectul de lege privind prevenția în sănătate, deoarece ar facilita accesul la o viață mai sănătoasă, informează AGERPRES.

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a afirmat, într-o dezbatere organizată de PNL, că se simte nevoia unei legi cadru în domeniul prevenției în sănătate.

 

"Dacă acum 26 de ani am fi avut această lege, starea de sănătate a populației ar fi fost mai bună și speranța de viață atingea cotele celei europene. Trebuie neapărat să promovăm această inițiativă și să nu îi lăsam pe politicienii populiști să folosească această lege în scopuri politice înguste. Ieșirea politicienilor care atacă această inițiativă este inumană. Criticarea faptului că pacienții vor fi sancționați a fost exagerată uneori, chiar mergând până la denaturarea sensului", a punctat Barbu.

El a menționat că pedepsirea pacienților care refuză prevenția ar putea fi înlocuită cu alte acte de responsabilizare a pacientului.

 "Putem merge în final la o responsabilizare a pacientului, dar fără limitarea accesului la servicii de sănătate", a spus Barbu.

Președintele Alianței Pacienților Cronici din România, Cezar Irimia, susține proiectul de lege, arătând că inițiativa legislativă trebuie să plece de la programe de informare și cu o oră de educație sanitară obligatorie în școli.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!