Vasile Ciurchea: Subprogramul dedicat oncologiei pediatrice ar putea intra în vigoare de la 1 aprilie

on . . Accesări: 1720

 

 

 

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat în cadrul conferinței "Asistența copilului cu cancer în România - progrese și provocări" că subprogramul dedicat cazurilor de oncologie pediatrică ar putea intra în vigoare de la 1 aprilie, informează AGERPRES.

 "Ne-am gândit să facem un subprogram pentru oncologie pediatrică, am anunțat-o încă de anul trecut. În momentul de față, cu ajutorul specialiștilor, încercăm să punem lucrurile în pagină.

Sigur, pentru copii, decontăm ca pentru adulți tratamente interne, dar ei au nevoie de câteva lucruri în plus, care cu siguranță vor fi cuprinse în acest subprogram de oncologie pediatrică. În momentul de față încă îl mai definitivăm, așteptăm de la specialiști să ne spună ce și cum trebuie prins în program, în așa fel încât el să și funcționeze de la 1 aprilie, odată cu noua contractare", a spus Ciurchea, la conferința organizată cu prilejul Zilei internaționale a copilului cu cancer.

El a subliniat că este necesară o bună gestionare a banilor în cadrul subprogramului și a vorbit și despre introducerea de molecule noi pentru tratarea afecțiunilor oncologice.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!