SNMF: Medicii de familie vor acorda luni numai consultații fără card

on . . Accesări: 1788

Societatea Națională de Medicina Familiei a anunțat că medicii de familie vor acorda luni consultații doar copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card, informează AGERPRES. 

Precizarea reprezentanților SNMF vine după ce CNAS a anunțat duminică o defecțiune în funcționarea cardului de sănătate. 

"Astăzi, 15 februarie, medicii de familie vor acorda numai consultații fără card, prevăzute ca obligativitate în contract, copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card. În ciuda recomandărilor făcute de CNAS, asigurații care au card de sănătate nu pot primi servicii medicale dacă sistemul CEAS nu funcționează. De asemenea, anunțăm populația că medicii de familie vor asigura urgențele la cabinete, dar fără a elibera documente în relația contractuală cu un partener care nu este capabil să asigure minimum necesar populației plătitoare", informează Societatea Națională de Medicina Familiei într-un comunicat remis AGERPRES.

 

Medicii de familie avertizează pacienții că nu se vor putea acorda servicii medicale în timp util și este foarte probabil ca eliberarea actelor medicale, a rețetelor să fie întârziată sau blocată.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!