Rezistența la medicamente antimicrobiene este în creștere în Europa, mai ales în sud și est (raport EFSA)

on . . Accesări: 1344

 

 

 

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (European Food Safety Authority, EFSA) a averizat că rezistența la medicamentele antimicrobiene menite să lupte contra infecțiilor alimentare este în creștere în UE, în special în regiunile de sud și est, potrivit raportului anual realizat împreună cu Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Îmbolnăvirilor, informează AGERPRES. 

Creșterea rezistenței la medicamentele antimicrobiene este cauza a aproximativ 25.000 de decese anual în UE, a afirmat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis. ''Este o problemă globală, care are nevoie de o soluție la scară globală'', a adăugat el.

 

Elaborat pe baza datelor referitoare la anul 2014 furnizate de statele membre ale UE, documentul constată că ''bacteriile de la om, animale și din alimente continuă să manifeste o rezistență crescută la medicamentele antimicrobiene cel mai frecvent folosite''.

Rezultatele raportului relevă, încă o dată, faptul că rezistența la antimicrobiene reprezintă un risc major pentru sănătatea oamenilor și animalelor, risc identificat deja de Comisia Europeană ca o prioritate majoră a programelor sale din domeniul securități alimentare, potrivit comunicatului portat pe pagina oficială a EFSA, http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/160211.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!