Raed Arafat: Echipajele de salvare aeriană SMURD vor utiliza troliul în operațiunile de salvare

on . . Accesări: 1423

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că în cadrul operațiunilor de salvare, echipajele aeriene ale SMURD vor utiliza și troliul în operațiunile de salvare, ca urmare a programului de colaborare dintre Inspectoratul General al Aviației și Serviciul de Salvare Aeriană elvețiană, REGA, informează AGERPRES.

 

"Programul de colaborare între Inspectoratul General de Aviație și colegii din Elveția a avut ca scop pregătirea unor echipaje la Mureș și București ca să intervină în zonele în care nu se poate ateriza utilizând troliul.

Ultimele cursuri de pregătire vor avea loc în cursul acestui an și includ ca țintă un număr de piloți, medici și asistenți! Programul de colaborare a fost finanțat de Guvernul Elvețian. Piloții români vor avea ocazia de a dobândi noi abilități în cazul unor situații particulare care pot fi întâlnite în desfășurarea intervențiilor și modul în care sunt influențate aceste intervenții de condițiile meteo, vizibilitate sau diferite obstacole. Utilizarea troliului și zborul pe timp de noapte sunt două competențe pe care le vor dobândi piloții SMURD", a precizat dr. Arafat.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!