Dr. Tammam Ioussef: 169 de copii cu malformații cardiace, operați la "Marie Curie" în ultimii doi ani

on . . Accesări: 1420

 

 

 

În ultimii doi ani au fost operați la Spitalul "Marie Curie" un număr de 169 copii cu malformație cardiacă, de către medici italieni și români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătății și Clinica San Donato, informează AGERPRES.

 

"În această perioadă scurtă, echipa românească a ajuns să fie la același nivel ca și cei din străinătate, care lucrau de 20 de ani. (...) În misiunea aceasta, de o săptămână, am făcut șapte cazuri.

Până acum, am avut 169 de cazuri, cu mortalitate post-operatorie zero, iar la o lună — mortalitate 1,1%, cu numai doi pacienți pierduți, inferioară oricărui centru din lume. (...) Am lucrat și la Iași, am făcut acolo 60 de cazuri. (...) Targetul pentru 2016 este să rezolvăm 120 de cazuri. În decursul acestui an avem speranța să crească infrastructura. Trebuie să reînnoim acest contract cu Clinica San Donato ca să putem continua", a declarat doctorul Tammam Ioussef, chirurg cardiolog, vineri, într-o conferință de presă.

 

Șeful Secției de Terapie Intensivă nou-născuți, Cătălin Cârstoveanu, a susținut că factorul cel mai important din cauza căruia medicii nu pot opera toate cazurile este infrastructura.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!