Dr. Ovidiu Mușat: 5% dintre pacienții cu diabet ajung la complicații ale globului ocular

on . . Accesări: 1429

 

 

 

Medicul primar Ovidiu Mușat de la Spitalul Militar Central a declarat că aproximativ 5% dintre pacienții cu diabet ajung să aibă complicații la nivel ocular, informează AGERPRES.

"În contextul manifestărilor clinice ale diabetului zaharat, apar și la nivelul globului ocular complicații majore vizavi de prognosticul vizual. Mă refer aici la situațiile pacienților cu glaucom secundar neovascular, la situațiile pacienților cu hemoragie vitreană, cu decolare de retină tracțională.

În cazul situației ochiului diabetic, se poate ajunge și la dezlipirea retinei. Recomandarea pentru pacientul diabetic, din punctul de vedere al medicului oftalmolog, atât anterior, cât și ulterior post-operator este de a se echilibra glicemia, dat fiind faptul că aceste complicații apar pe fondul unei trenări a diabetului neglijat terapeutic. Studiile de specialitate arată că, la nivel internațional, aproximativ 5% dintre pacienții cu diabet ajung să facă acest tip de complicații ale globului, dintre care se distinge, de departe, scăderea ireversibilă a acuității vizuale", a afirmat medicul oftalmolog.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!