Spitalul Militar: 79 de transplanturi de cornee efectuate anul trecut; 315 pacienți - pe lista de așteptare

on . . Accesări: 1528

 

 

 

Medicii Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ''Dr. Carol Davila'' (SUUMC) au efectuat în anul 2015 un număr de 79 de transplanturi de cornee și 40 de prelevări de la pacienți aflați în moarte cerebrală, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției medicale remis miercuri AGERPRES, 315 pacienți se află pe lista de așteptare în vederea transplantului.

 

 

"Timpul de așteptare în vederea realizării intervenției chirurgicale este între 6 luni și 2 ani. Vârsta pacienților care au beneficiat de transplant, rezidenți ai județelor din țară, este cuprinsă între 18 și 82 de ani", susțin reprezentanții spitalului.

 

Numărul de intervenții chirurgicale de transplant de cornee per patologii/ afecțiuni oculare se prezintă astfel: keratopatia edematoasă — 42 de cazuri, rejet de grefon — 10 cazuri, leucom corneean post-traumatic — 7, distrofie corneeană stromală — 10, keratoconus — 8 cazuri, distrofie Fuchs, keratită și keratita herpetică — 1 caz.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!