Trecerea bruscă de la un regim ponderat la o alimentație prea bogată dăunează organismului (studiu)

on . . Accesări: 1453

Potrivit unui studiu publicat în revista Molecular Nutrition and Food Research, trecerea bruscă de la un regim sănătos respectat cu strictețe în timpul săptămânii la o alimentație prea bogată în week-end, avea un efect negativ, comparativ cu un consum permanent de alimente nesănătoase, informează AGERPRES.

 

Studiul demonstrează că o schimbare radicală în felul de a mânca este extrem de dăunătoare pentru organism și în special pentru flora intestinală.

Ansamblul de bacterii protejează împotriva agresiunilor exterioare, permițând sistemului imunitar și metabolismului să funcționeze din plin. Însă diferențele dintre un regim alimentar și altul agresează microbiota și o fac mai sensibilă la efectele unei alimentații prea grase și prea dulci. 

Autorii studiului au analizat efectele schimbării alimentației la șobolani. Au împărțit rozătoarele în două grupe. Unele au fost hrănite sănătos toată săptămâna și au mâncat prea mult în weekend. Cealaltă jumătate din animale a fost subîmpărțită în alte două grupe: jumătate au primit doar junk food, iar restul au avut un regim alimentar adaptat.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!