Consultații gratuite pentru femeile diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin

on . . Accesări: 1609

 

 

 

Joi, 21 ianuarie, va avea loc la Centrele de Excelență ARES seminarul ''Terapia fibroamelor uterine'', la care pacientele diagnosticate sau având suspiciune de fibrom uterin pot beneficia de consultații gratuite.

 

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, dr. Rareș Nechifor, acreditat în efectuarea trainingului procedurii de embolizare a fibroamelor uterine, va oferi pacientelor informații esențiale despre operația minim invazivă, fără recidivă, despre cauzele acestei afecțiuni și va interpreta gratuit ecografiile tuturor participantelor. 

 

Fibromul uterin, operat fără bisturiu

"Fibromul uterin reprezintă o afecțiune serioasă, care, în prezent, poate fi tratată minim invaziv, procedura de embolizare fiind o opțiune alternativă celei chirurgicale și se poate rezolva în doar 30 de minute. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele uterine. În urma procedurii de embolizare, fibroamele intră într-un proces de involuție, de resorbție, își reduc dimensiunile și simptomele dispar. De asemenea, nu există recidivă", a explicat medicul Rareș Nechifor, potrivit comunicatului de presă.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!