Lascăr: La unitatea modernă de îngrijire a bolnavilor arși grav au fost angajați medici și cadre medii

on . . Accesări: 1551

 

 

 

Prof. dr. Ioan Lascăr, șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a declarat că au fost angajați cinci medici și 35 de cadre medii la unitatea de îngrijire a arșilor grav din Spitalul de Urgență Floreasca, informează AGERPRES.

El a precizat că toți cei angajați urmează să facă câte o lună stagiu de pregătire, începând cu 1 februarie, în trei centre din Franța — Lille, Bordeaux și Paris.

 

"Noi nu avem la ce să ne raportăm în România și evident că apelăm la experiența colegilor. (...) Până la începutul lunii aprilie sperăm să fie toți rulați în cadrul acestui program și să putem să demarăm cu personal calificat care să știe să folosească echipamentele și să poată monitoriza în deplină siguranță pacienții.

Au fost angajați după patru sesiuni. S-a organizat concurs, oamenii s-au angajat, au văzut că munca este grea, au văzut că remunerația este necorespunzătoare pentru o muncă atât de grea și responsabilă și au plecat. După două-trei luni am făcut încă un concurs, apoi iarăși un concurs în toamnă și în iarnă un nou concurs. Acum iarăși ne-au mai plecat vreo șase persoane", a explicat Lascăr lipsa personalului.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!