Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental, ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân

on . . Accesări: 1345

 

 

 

Potrivit unui studiu desfășurat pe șoareci, apariția și dezvoltarea cancerului la sân ar putea fi favorizată de excesul de fructoză, informează AGERPRES.

O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universității Texas, a arătat că fructoza contribuie la apariția acestui tip de cancer la șoareci și la dezvoltarea sa sub forma metastazelor pulmonare, scrie pourquoidocteur.fr.

 

 

Fructoza este un zahăr utilizat pe scară largă în industria alimentară, mai ales în Statele Unite, unde siropurile de porumb îmbogățite cu fructoză sunt la baza majorității băuturilor îndulcite. În general regimul alimentar occidental se caracterizează prin cantități excesive de zahăr.

 

Cercetătorii au crescut grupuri de șoareci cu regimuri alimentare mai mult sau mai puțin bogate în zahăr. După șase luni, mai puțin de o treime din șoarecii hrăniți normal aveau tumori mamare, dar jumătate din rozătoarele cu regim bogat în zahăr, echivalentul unui regim american mediu.

 

"Am stabilit că mai ales fructoza, utilizată în zahărul de masă și în siropurile de porumb îmbogățite cu fructoză, facilitează apariția metastazelor și producerea de 12-HETE în tumorile mamare", afirmă Lorenzo Cohen, unul dintre autorii studiului.

Continuarea articolului o puteți citi pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!