Ministerul Sănătății recomandă populației să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig în această perioadă

on . . Accesări: 1706

 

 

 

Ministerul Sănătății a emis un comunicat prin care recomandă populației ca în zilele cu temperaturi foarte scăzute să fie precauți și să asculte sfaturile medicilor, să respecte regulile de igienă și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume pentru a evita îmbolnăvirile, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății remis luni AGERPRES, în cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate — căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.

De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

 

Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Frigul, o povara pentru varstnici

Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume și evitarea băuturilor alcoolice, precizează sursa citată.

 

Potrivit MS, în această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor — aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

 

Continuarea o puteti citi pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!