Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului împotriva unor boli precum Parkinson şi Alzheimer

on . . Accesări: 602

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de oameni de ştiinţă chinezi, consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului de un număr de boli degenerative.

Echipa de cercetători de la Universitatea Lanzhou a constatat că xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasă de metaboliţi secundari ai plantelor, cu proprietăţi antioxidante, n.red.) prezent în hamei ar putea contribui la protejarea creierului împotriva debutului unor boli precum Parkinson, Alzheimer şi demenţa senilă. 

 

Potrivit lui Jianguo Fang, liderul echipei de cercetători, xanthohumol-ul [Xn], cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, ajută la protejarea creierului împotriva 'stresului oxidativ', un dezechilibru care apare atunci când organismul metabolizează oxigen şi este considerat unul din factorii care contribuie la dezvoltarea unor afecţiuni neurodegenerative.

"În medicina tradiţională chineză, hameiul a fost folosit de secole pentru a trata o varietate de boli", a explicat Fang. "Prezenţa unei concentraţii mari de xanthohumol în bere ar putea fi legată de observarea epidemiologică a efectului benefic al consumului regulat al acestei băuturi", a adăugat el.

În 2010, cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Heidelberg au publicat o cercetare care constata că xanthohumol-ul blochează acţiunea unei proteine, denumită PSA, care stimulează dezvoltarea cancerului de prostată.

De asemenea, în septembrie 2014, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Oregon au descoperit că nivelurile foarte ridicate de xanthohumol îmbunătăţeau funcţiile cognitive ale şoarecilor tineri. Cu toate acestea, au subliniat cercetătorii, un om ar trebui să bea "2.000 de litri de bere zilnic pentru a ajunge la nivelul de xanthohumol folosit în cercetare".

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!