Novartis a anunţat rezultate promiţătoare pentru un nou tratament împotriva malariei

on . . Accesări: 1855

 

 

 

Joi, 31 iulie, grupul farmaceutic elveţian Novartis a anunţat rezultatele preliminare pentru un nou tratament contra malariei, intitulat KAE609, care în prezent se află în faza de testare.

Novartis a publicat în New England Journal of Medicine rezultate care arată că prin administrarea KAE609 "dispare rapid parazitul la pacienţii cu malarie infectaţi cu Plasmodium falciparum (P. falciparum) şi Plasmodium vivax (P. vivax), în cazurile fără complicaţii". 

 

Novartis este în curs de a dezvolta două noi medicamente împotriva malariei, o boală care ucide anual mai mult de 600.000 de persoane, cea mai mare parte copii din Africa. 

Aceste medicamente, numite KAE609 şi KAF156, tratează malaria diferit de terapiile curente. 

"Cu doi compuşi în dezvoltare şi un nou medicament în curs de evaluare, Novartis deţine unul dintre cele mai puternice sisteme de luptă împotriva malariei din acest sector", a a declarat Joseph Jimenez, director general al Novartis, citat de AFP. 

Thierry Diagana, responsabil al Institutul Novartis pentru bolile tropicale, a estimat că nou creatul "KAE609 este un medicament care ar putea schimba cu adevărat lucrurile în lupta împotriva malariei". 

Novartis a dat statutul de proiect prioritar pentru KAE609 datorită potenţialului său unic de administrare ca terapie combinată de medicamente într-o singură doză, a adăugat el. 

În iunie 2012, la 21 de pacienţi infectaţi cu unul din cele doua tipuri de paraziţi care provoacă malarie participanţi la un studiu clinic efectuat la Bangkok şi Mae Sot, în apropierea graniţei dintre Thailanda şi Myanmar, a fost semnalată rezistenţa la medicamentele actuale. 

După ce au primit acest nou tratament, cercetătorii au constatat o dispariţie rapidă a paraziţilor la pacienţii adulţi infectaţi cu P. vivax sau P. falciparum fără complicaţii, inclusiv la cei cu paraziţi rezistenţi. 

În 2013, Novartis a oferit mai mult de 600 de milioane de tratamente la preţul de cost, pentru sectorul public din ţările endemice de malarie.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!