Caraş-Severin: Peste 800 de noi cazuri de cancer, doar în ultimul an

on . . Accesări: 2118

 

 

 

Anul trecut, s-au înregistrat la nivelul judeţului Caraş-Severin 840 de cazuri noi de cancer, şi alţi 560 de bolnavi, care sufereau de diverse forme ale acestei maladii, au decedat.
 
Cu toate că sunt peste 7.600 de bolnavi de cancer în evidenţe, în judeţul Caraş-Severin există un singur medic specialist oncolog, Melania Bengulescu, iar cele 30 de paturi de pe secţia de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa sunt în permanenţă ocupate.


'În Caraş-Severin, mai sunt 7.664 de pacienţi rămaşi în evidenţe. Ca incidenţă, pe primul loc s-a situat cancerul bronho-pulmonar, cu 104 de cazuri noi, a urmat cancerul colorectal, cu 78 de cazuri noi pe judeţ, cancerul gastric, urmat de cancerul mamar la femei, cel de col uterin, iar până la 70% dintre acestea au fost în stadiile III şi IV, aşa cum se întâmplă în general, în România', a declarat medicul oncolog Melania Bengulescu.

Potrivit specialiştilor, cauzele apariţiei diverselor forme de cancer sunt multiple. Pot influenţa apariţia acestei boli, printre altele, dieta şi stilul de viaţă, unele substanţe chimice, radiaţiile, infecţiile virale, factorii ereditari, fizici sau hormonali.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!