Insomnia copilului - tratament homeopatic

on . . Accesări: 18596

woman stress worry sleep problems insomnia rsMulte mămici se plâng de tulburările de somn ale copiiilor lor. Unii adorm greu, alţii se trezesc noaptea din somn şi de multe ori aceste probleme apar în anumite contexte din viaţa copilului. Apariţia unui frăţior, intrarea în colectivitate, diverse stări patologice acute pot determina apariţia tulburărilor de somn la copii. Există câteva remedii homeopatice frecvent indicate în insomnia copiiilor. Stramonium este principalul remediu indicat în tulburările de somn ale copilului...

Copilul are coşmaruri, urlă în somn şi este foarte agitat iar dimineaţa nu îşi aduce aminte nimic. Aceste tulburări pot apare după o spaimă. Acest remediu caracterizează un copil cu multe fobii, de întuneric, de apă, de animale. Este un copil care doarme cu uşa deschisă şi noaptea merge în patul părinţilor.


Chamomilla este un remediu indicat copiiilor iritabili care vor să stea doar în braţele mamei. Sunt copii foarte capricioşi care au un somn agitat şi se trezesc frecvent. Este un remediu util în stărule acute caracterizate de dureri mari (otite, colici, erupţii dentare).


Cina este un remediu folosit de vechii homeopaţi în tratamentul viermilor intestinali. Iată simptomatologia caracteristică: agitaţie extremă, iritabilitate, furie. Copilul se scobeşte în nas şi scâşneşte din dinţi când doarme.


Hyosciamus este un remediu important pentru tulburările de comportament la copil. Este un copil foarte agitat care vorbeşte şi râde întruna. Are un comportament care îi poate supăra pe cei din jur, înjură, face glume proaste şi chiar se dezbracă. Din cauza acestei agitaţii care îl caracterizează copilul adoarme greu şi are adesea coşmaruri.


Copilul Phosphorus vorbeşte şi umblă în somn, se trezeşte şi vine în patul părinţilor.


Kali bromatum este un remediu util pentru somnambulism şi teroare nocturnă. Este un copil agitat care îşi mişcă tot timpul mâinile şi picioarele. 


Remediul Ignatia este indicat unui copil care are tulburări de somn survenite după pierderea unei fiinţe dragi.
Vom administra Gelsemium unui copil emotiv care nu poate dormi din cauză că a doua zi are loc un eveniment important pentru el.


Belladona este un remediu util pentru copii care fac febră mare noaptea însoţită de halucinaţii şi delir. Este un mare remediu al stărilor acute caracterizare de hipertermie cu faţa roşie şi fierbinte iar mâinile şi picioarele reci.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!