Homeopatia în erupţia dentară

on . . Accesări: 11259

bebe_1.jpgPerioada apariţiei primilor dinţişori este un fenomen fiziologic care poate produce unele neplăceri copilului şi implicit mămicii. De obicei erupţia dinţilor temporari începe in jurul vârstei de 6 luni şi se termină la 2 ani şi jumătate.
Există o serie de simptome care însoţesc erupţia dentară foarte variate şi de intensitate diferită. Pot apare agitaţie, tulburări de somn, subfebrilităţi sau chiar febră, greţuri, vărsături, lipsa poftei de mâncare, sialoree (salivaţie abundentă).
Este important ca mama să ştie să asocieze aceste simptome cu perioada apariţiei dinţişorilor, să nu intre în panică şi să aibă tratament la îndemână. Dacă simptomele nu cedează mama trebuie să se prezinte cu copilul la medicul de familie.
Pentru aceste simptome supărătoare care însoţesc erupţia mama poate administra copilului remedii homeopatice.
Iată câteva remedii foarte utile în acest caz.
Chamomilla este remediul homeopatic cel mai frecvent indicat în cazul manifestărilor care însoţesc erupţia dentară. La un copil cu o durere intensă şi o iritabilitate extremă trebuie să ne gândim să administrăm acest remediu.
În timpul erupţiei dentare copilul este foarte agitat, nu doarme, gingiile sunt inflamate şi dureroase. De asemenea este caracteristică prezenţa diareei. Copilul se linisteşte dacă este luat în braţe de către mamă.
Calcarea phosphorica este un remediu indicat în cazurile de întârziere a dentiţiei precum şi în cazul simptomelor care acompaniază această perioadă.
Belladonna este indicată în cadrul manifestărilor febrile care însoţesc erupţia dentară. Febra se declanşează brusc, faţa este roşie şi caldă iar picioarele sunt reci. Halucinaţiile pot acompania febra.
Kreosotum caracterizează un sugar foarte iritabil, cu gingii inflamate, roşii şi dureroase.
Dacă în timpul erupţiei dentare copilul încleştează gingiile sau dinţii vom adminstra remediul Phytolacca.
Podophyllum se administrează la copiii cu tulburări de nutriţie care apar în timpul dentiţiei, care prezintă diaree.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!