Nux moschata - remediul stărilor de confuzie la consumatorii de droguri recreaţionale

on . . Accesări: 10936

nucsoara_1.jpgExtinderea regretabilă a consumului de droguri recreaţionale la adolescenţi şi tineri a determinat în ultimii ani apariţia unor tulburări cu care medicii români sunt mai puţin familiarizaţi. Deja ne confruntăm la cabinetele medicale cu diferite situaţii patologice determinate de consumul ocazional sau prelungit de droguri recreaţionale (marijuana, ecstasy etc).
Nux moschata este remediul homeopatic preparat din nucşoară, o plantă aromatică mult folosită în bucătărie, mai ales pentru preparatele din carne, dar şi pentru asezonarea altor feluri culinare.
Remediul homeopatic care se prepară din Nux moschata este indicat pentru o stare generală de somnolenţă, cu senzaţie de somn copleşitoare, irezistibilă, în timpul zilei. Persoana se simte ca în vis, având o senzaţie de plutire, dilatare, ieşire din corp. Are stare de ameţeală, dar şi de veselie învăluitoare, care împresoară mintea ca un abur dens. Prezintă şi dificultăţi de memorie, uită, gândurile îi rătăcesc prin minte, se risipesc şi dispar. Uită pentru ce vine în cameră, se simte ca şi cum ar fi intoxicat sau drogat. Face confuzii, greşeli de vorbire sau de orientare în spaţiu. Este ameţit şi distrat.
Starea de spirit poate fi schimbătoare, poate trece de la o stare la alta, îşi revine cu o tresărire ca ulterior iar să cadă în starea de visare şi confuzie.
Spectrul de intensitate a senzaţiilor merge de la o vagă senzaţie de plutire, de dilatare, de împrăştiere în spaţiu, până la o stare marcată de obnubilare şi stupoare.
Fizic, persoana se confruntă cu uscăciune generalizată: uscăciunea ochilor, gura şi limba sunt uscate (gura este uscată de parcă ar ţine vată în gură), iar limba este atât de uscată încât se lipeşte de cerul gurii. Are şi o senzaţie nepotolită de sete. Saliva este groasă, lipicioasă, îşi simte limba groasă şi amorţită şi plescăie din buze.
Prezintă şi o uscăciune digestivă cu o constipaţie rebelă şi dificil de tratat.

Aşadar, starea de confuzie şi somnolenţa reprezintă trăsături principale ale persoanei care beneficiază de Nux moschata, ca remediu homeopatic.
Acest tablou mintal poate surveni în mod acut după un episod infecţios, alergic, după o stare de şoc, dar poate apărea şi ca manifestare constituţională.
Frecvent în ultimul timp se întâlneşte la consumatorii regulaţi de droguri recreaţionale.
Dacă terapeutul se confruntă cu un astfel de pacient, remediul indicat este Nux moschata CH30 (diluţie mare de la început, ca urmare a afectărilor de sistem nervos central), 3 granule de 1-2 ori pe zi, zilnic, o perioadă variabilă de timp, funcţie de evoluţia simptomelor.

Dr.Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!