Tendinţa la avorturi spontane - tratament homeopatic

on . . Accesări: 13051

homeo.jpgExistă multe situaţii în care femeia însărcinată poate pierde copilul în primele 3 luni de sarcină. Pentru o femeie la care există tendinţa de pierdere a sarcinii în primele luni, la care s-a mai întâmplat acest eveniment nefericit, personal recomand remediul Corpus luteus sau Lutein CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, zilnic, în primele 13-14 săptămâni de sarcină, precum şi Extractul din mlădiţe de Zmeur- Rubus idaeus MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara zilnic, primele 3 luni de sarcină (sau chiar 6 luni de sarcină, dacă apar contracţii dureroase).

Pentru tendinţa de a pierde sarcina în prima lună de sarcină se recomandă următoarele două remedii homeopatice:
1) Apis melifica – la o femeie care prezintă dureri tip contracţii la nivelul regiunii uterine. Acestea pot fi dureri înţepătoare, precum acele de albină, în zonele ovariene sau uterină şi sunt însoţite de hemoragie cu sânge maroniu şi uneori cheaguri. Femeia poate avea edeme şi urină în cantitate redusă, nu are sete, poate prezenta constipaţie şi întotdeauna se agravează la căldură, deşi poate fi şi friguroasă.
Apis-ul se dă întotdeauna în diluţia CH30, 3 granule din 30 în 30 min, câteva doze, de câte ori apar semnele unei pierderi de sarcină în prima lună.

2) Viburnum opolus este un remediu pentru avorturi frecvente, în primele săptămâni de sarcină. Durerile sunt de asemenea foarte intense, ca se naştere, de o extraordinară severitate. Durerile încep la nivelul spatelui şi iradiază pe părţi, femeia având senzaţia că este strivită de durere. Crampele se însoţesc şi de o senzaţie că ceva se scurge în jos prin vagin. Apar şi o hemoragie cu sânge roşu curat, în jeturi. Remediul administrat foarte devreme, în diluţia CH30, din 30 în 30 min reuşeşte să oprească o pierdere de sarcină. Dr. Tyler, o homeopată americană spunea că administrarea unei doze de Viburnum opolus CH200 sau 1M la începutul unei sarcini cu risc previne apariţia unui avort, indiferent de cauzele posibile de declanşare a acestuia. Ea spunea că nici o femeie nu mai poate avorta după ce a folosit Viburnum. Această observaţia dr. Tyler a făcut-o după zeci de ani de practică homeopată.
Pentru tendinţa de a pierde sarcina în a doua lună, se recomandă următoarele remedii:
1) Apis mellifica
2) Kali carbonicum
– este un remediu indicat pentru dureri ca de naştere care încep la nivelul spatelui şi iradiază în jos, către muşchii gluteus sau către coapse. Poate exista în acelaşi timp o durere tăietoare la nivelul abdomenului sau pot exista dureri sub formă de junghiuri. Hemoragia este mai degrabă o scurgere maronie. Durerile de spate predomină, acestea fiind ameliorate la stat pe scaun şi la presiune.
3) Cimicifuga (Actea racemosa) – este un remediu homeopatic indicat atunci când durerile abdominale sunt violente şi forţează persoana să stea aplecată în faţă, îndoită în flexie în faţă. Pacienta poate leşina de durere. De cele mai multe ori există şi un element emoţionat, de frică, isterie, cu vorbărie rapidă şi schimbarea subiectului.
4) Sepia
Pentru tendinţa de a pierde sarcina în luna a treia, se recomandă următoarele remedii:
1) Sabina – este unul dintre principalele remedii. Una dintre cauzele majore pentru aceste avorturi este placenta praevia. Durere începe în dreptul osului sacrum şi se extinde către pubis. Durerile sunt localizate şi în regiunea uterului, cu senzaţie de rău, de leşin în abdomen. Sunt dureri ca de naştere, care pot iradia către coapse, iar singura ameliorare apare dacă femeia stă întinsă pe spate. Predomină hemoragia, cu sângerare profuză, roşu aprins sau închis cu cheaguri. Sângerarea este agravată de cea mai mică mişcare, poate să fie puternică şi alarmantă. Dacă fetusul nu este viabil, remediul Sabina nu va opri avortul ci va ajuta femeia să elimine fetusul şi toate resturile.
2) Caulophyllum – este un remediu pentru avort ca urmare a lipsei de tonus a muşchiului uterin. Femeia are spasme si dureri intense care par a se răspândi în toate direcţiile. Durerile sunt ca nişte ace la nivelul colului uterin, iar hemoragia este relativ redusă.
3) Sepia – este remediul pentru avort precoce ca urmare a lipsei tonusului şi slăbiciunii colului uterin. Această slăbiciune se vede în întregul organism al femeii, în circulaţia sa periferică deficitară (mâini şi picioare reci), prezenţa hemoroizilor, a venelor varicoase, în slăbiciunea vezicii urinare (cu incontinenţă la mişcare sau tuse), constipaţie etc. De asemenea, femeia poate avea greţuri de sarcină foarte accentuează, care stimulează contracţiile uterine. De asemenea, ea simte cu dificultate mişcările fetusului.
4) Secale cornutum – este un remediu homeopatic indicat pentru o femeie slabă şi slăbită, adesea anemică care are tendinţă de a avorta în luna a III-a de sarcină. Acest lucru se întâmplă mai ales după ce femeia a născut mai mulţi copii. Pacienta are un puls slab şi adesea o frică intensă de moarte. Prezintă dureri ca de naştere la nivelul regiunii uterine, alternativ cu hemoragie. Poate să simtă furnicături în întreg corpul şi este mai bine dacă i se fricţionează braţele şi picioarele. Predomină hemoragia, cu sânge negricios, mirositor, cu cheaguri şi profuz, dar uneori şi roşu curat. Sângerarea se accentuează la mişcare.
5) Ustilago este un remediu homeopatic pentru o stare de lipsă de tonus a uterului. Durerile sunt presive, la nivelul regiunii uterine, care şi cum ceva ar ieşi în jos prin vagin. Predomină hemoragia, cu cheaguri mari şi lunguieţe, cu sânge negricios sau roşu aprins, dar totdeauna închegat. Este o sângerare pasivă, care se opreşte o perioadă, apoi începe din nou şi poate avea un miros destul de ofensiv.
6) Cimicifuga
7) Mercurius solubilis
– este un remediu homeopatic pentru simptomele care începnoaptea, cu dureri înţepătoare la nivelul regiunii ovariene, cu flux profuz, ce însoţeşte durerea abdominală. Acest remediu este indicat dacă există un istoric de sifilis în familie sau dacă avortul apare la sfârşitul lunii a treia.
8) Crocus sativa – este un remediu pentru o sângerare cu cheaguri filante, mici dar lipicioase, aderente, sau pentru cheaguri care aderă unele de altele, ca pe o sfoară. Predomină hemoragia, care poate avea adesea un miros ofensiv şi aceasta se accentuează la cea mai mică mişcare.
9) Kali carbonicum
10) Kreosotum
este un remediu homeopatic indicat dacă tendinţa de avort apare în luna a treia, de cele mai multe ori la femei mai în vârstă, iar avortul debutează cel mai frecvent după un raport sexual. Sângele eliminat este negricios şi mirositor. Scurgerea se opreşte dacă femeia stă pe scaun sau merge şi reîncepe dacă stă culcată.
11) Trilium pendulum – este un remediu indicat în cazul în care avortul este determinat de relaxarea regiunii pelvisului. Hemoragia este însoţită de senzaţia că oasele bazinului, spatele şi coapsele sunt forţat ţinute depărtat şi femeia simte nevoia să se înfăşoare cu un bandaj pentru a ameliora această senzaţie. De asemenea, poate fi destul de ameţită şi poate leşina. Există pierderi de sânge roşu strălucitor la fiecare mişcare şi cu o senzaţie de pierdere a ceva prin zona vaginului.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!