Urtica urens un remediu interesant pentru alergii

on . . Accesări: 6883

homeo_5.jpgDin familia Labiatelor, un remediu homeopatic interesant se prepară din urzică, numită ştiinţific Urtica urens. Acesta este un remediu interesant pentru mai multe circumstanţe patologice, putând fi folosit cu succes în câteva circumstanţe: este principalul remediu pentru urticarie – în care erupţia apare sub forma unor vezicule mici, foarte pruriginoase (foarte asemănătoare cu cele care apar după ce pielea se atinge de o tufă de urzici). Regiunea respectivă este foarte caldă, fierbinte chiar, cu senzaţie de furnicături, cu mâncărime foarte intensă, cu roşeaţă şi arsuri – înţepături.

- este un remediu important pentru reacţii tip edem angioneurotic, de intensitate moderată, atunci când senzaţia locală este de înţepături mici, multe, căldură şi roşeaţă locală.

- este unul dintre remediile importante pentru arsuri de gradul I, cu congestie şi inflamaţie locală, administrat atât local, cât şi pe care generală.

- este principalul remediu administrat atunci când există în acelaşi timp erupţii tip urticarian şi simptome reumatice sau de gută. Dintre simptomele reumatice, caracteristice remediului sunt durerile la nivelul muşchiului deltoid pe partea dreaptă (pare o durere surdă a umărului drept, undeva către spate, cu limitarea mişcărilor articulaţiei umărului).

- o altă asociere care indică utilizarea remediului este prezenţa unor erupţii cutanate tip urticarian în acelaşi timp cu existenţa unui enurezis.
În acelaşi timp, Urtica urens CH5, 3 granule de 2-3 ori pe zi, câteva zile se poate dovedi un remediu extrem de eficient pentru stimularea secreţiei lactate la o femeie care abia a născut.
Din vremea lui Dioscoride, se cunoaşte faptul că administrarea unei fierturi de urzici stimulează urinarea şi scaunul, în acelaşi timp facilitează eliminarea pietrelor la rinichi. Acelaşi efect îl are în prezent administrarea Tincturii de urzică (Plantextrakt), o jumătate de linguriţă, de 2 ori pe zi, timp de 10-14 zile.
Remediul homeopatic Urtica urens este indicat în tratamentul litiazei renale, în special dacă pacientul prezintă şi reacţiile cutanate caracteristice remediului.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!