Remediile homeopatice şi fricile

on . . Accesări: 13518

homeo.jpgMajoritatea persoanelor au cel puţin câte o frică cu care se nasc sau pe care o dobândesc în urma unor evenimente. De aceea, la multe remedii vom găsi la descrierea simptomelor mentale diverse frici sau fobii, simptome foarte importante în cadrul repertorizării. Dacă unora le este frică de animale, lucru mai uşor de evitat, pe alţii îi chinuie gândul singurătăţii sau al unor boli incurabile.
Pacinentui Hyoscyamus are frică teribilă de animale, de câini şi şobolani în special. De asemenea îi este teamă să nu fie otrăvit de ceilalţi.
Tabloul remediului Stramonium este dominat de frici intense legate de animale sau moarte. O frică mai puţin obişnuită la acesti pacienţi este faţă de oglinzi şi suprafeţe reflectorizante.
Belladonna, Cantharis, Hyoscyamus, Stramonium sunt câteva dintre remediile care au hidrofobie şi la care auzul sau vederea unei curgeri de apă produc agitaţie extremă însoţită de anxietate.
Întinericul îi sperie pe pacienţii Causticum, Luesinum, Medorhinum, Phosphorus, Pulsatilla.
Pacientul Aconitum napelus are frică teribilă de moarte, işi prezice momentul morţii. Este unul dintre remediile cu multe frici: de aglomeraţie, cutremure, avioane, boli de inimă, fantome.
Gândul singurătăţii le dă disconfort psihic pacienţilor Arsenicum album, Conium, Ignatia, Lycopodium, Phosphorus.
Frica de atingere, hoţi, lumină, viitor, furtună sunt alte simptome pe care le găsim în cadrul repertorizărilor şi care au valoare mare în alegerea remediului potrivit.
    
Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!