Există soluţii homeopatice pentru infertilitatea feminină?

on . . Accesări: 8034

gravida.jpgIncidenţa infertilităţii este apreciată ca fiind 10-15 % din totalul cuplurilor de vârstă fertilă.Factorii determinanţi sunt femini (legaţi de tractul genital), masculini (calitatea şi cantitatea spermatozoizilor). În 5-15 % din cazuri sterilitatea nu are factori determinanţi. Tratamentul homeopatic poate fi o soluţie pentru rezolvarea sterilităţii, atât primare cât şi secundară. Finalul ideal al unei consultaţii homeopate este prescrierea de către medicul homeopat al remediului constituţional al pacientului (remediul care acoperă simptomatologia de la nivel mental, emoţional şi fizic).
Pacienta Aurum este sobră, serioasă, care reuşeşte tot ceea ce îşi propune. Fibromatoza uterină de care suferă este cauza infertilităţii ei.
Un remediu important al infertilităţii este remediul Borax. Este o pacientă care va alege să coboare scările decâ să folosească ascensorul.
Sepia este probabil printre primele 3 remedii descrise la femei (Roger Morrison). La nivelul organelor genitale acest remediu este caracterizat de leucoree, o secreţie albicioasă, iritantă, pruriginoasă. Este o femeie care refuză viaţa sexuală, având dureri în timpul actului sexual. Iată unul dintre motivele pentru care ea nu rămâne însărcinată. Este important ca medicul homeopat să aibă abilitatea de a obţine de la pacientă aceste probleme legate de viaţa ei sexuală şi în aceeaşi măsură orice pacient care vine la o consultaţie la medicul homeopat trebuie să renunţe la anumite inhibiţii.
De asemenea în cazul unei iminenţe de avort avem un remediu homeopatic important la îndemâna. Administrarea remediului Apis CH30 (câteva administrări la intervale scurte de timp) poate reduce hemoragia în cazul unei iminenţe de avort în primul trimestru de sarcină.
    
Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!