Euphrasia şi conjunctivitele

on . . Accesări: 10573

Euphrasia numită şi silur sau floare de ochi e cunoscută şi folosită încă din antichitate sub formă de comprese în cazuri de inflamaţie oculară cu lăcrimare intensă. Remediul homeopatic Euprasia acţionează în cazurile de inflamaţie a conjunctivei însoţite de rinoree neiritantă. Ochii sunt iritaţi, cel mai adesea unilateral. Este prezentă fotofobia însoţită de senzaţia de arsură şi de edem al pleoapei.
 Pacientul clipeşte frecvent având senzaţia de nisip în ochi şi că un voal acoperă corneea. Lăcrimarea este iritantă, abundentă, continuă. Această secreţie conjunctivală este însoţită de coriză excesivă, o secreţie nazală fluidă, limpede, abundentă şi neiritantă apărută în special dimineaţa. Ulterior apare o tuse puternică şi expectoraţie abundentă. Această simptomatologie se ameliorează în aer liber. Remediul Euphrasia îşi găseşte indicaţii în stări patologice acute şi cronice caracterizate prin catar atât ocular cât şi nazal (conjunctivite, blefarite, rinite, gripa, viroze cu tropism respirator, febra de fân). Administrarea remediului în exacerbările astmului bronşic alergic duce la ameliorarea simptomatologiei. Vom administra acest remediu în potenţa CH30 de 2 ori pe zi timp de câteva zile.
Este un remediul util şi în afecţiunile de natură infecţioasă şi inflamatoare a corneei şi irisului. Asocierea amenoree cu afecţiuni oculare este caracteristică acestui remediu.
Dacă menstruaţia apare este dureroasă cu flux redus şi durează foarte puţin.
 
Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!