Bovista lycoperdon  remediu util pentru femei

on . . Accesări: 11161

Bovista este un remediu homeopatic preparat dintr-o cipercă, din aceeaşi clasă de remedii precum Secale sau Agaricus, dar puţin utilizat în homeopatie, ca urmare a necunoaşterii importanţei sale într-o serie de afecţiuni ale aparatului genital feminin. În urma proving-ului realizat cu acest remediu există un
tablou clinic pentru un anumit tip de constituţie şi reactivitate pentru care se prescrie remediul, caracterizat prin existenţa unei stări de agitaţie şi locvacitate (caracteristice tuturor remediilor din fungi). Este vorba despre o persoană naivă, care spune adevărul aşa cum este şi îl percepe, care se supără cu uşurinţă şi se îmbufnează uşor şi se ceartă din orice nimic. De asemenea, este vorba despre cineva mai neîndemânatic şi dezorganizat, care scapă lucruri din mână şi se împiedică de obiecte. Principalele probleme fizice ale persoanei apar la nivelul unei retenţii limfatice şi venoase (există o tendinţă la edeme, în special ale membrelor inferioare, dar şi o tendinţă generală la retenţie de apă şi împăstare a organismului) şi la nivelul menstruaţiei (multiple tulburări).
Dar indiferent de caracteristicile persoanei şi de tipul sensibil pe care se poate prescrie un medicament homeopatic, acesta poate fi indicat şi pe o patologie definită.
Principala indicaţie patologică a medicamentului homeopatic Bovista este sângerarea în perioada de ovulaţie sau scurgeri sanguinolente timp de 1-2 zile, la mijlocul ciclului menstrual, însoţite sau nu de dureri intense, ca de menstră, la nivelul ovarelor şi uterului. Pentru această indicaţie, indiferent de constituţia femeii, se poate prescrie Bovista CH7 sau CH9, 3 granule de 2 ori pe zi, 2 luni, cu pauză 3-4 zile la menstră.
O altă indicaţie specifică pentru Bovista o reprezintă apariţia episoadelor de diaree înainte sau în timpul menstruaţiei. Dacă această tulburare se repetă periodic, în fiecare lună, atunci Bovista CH5 sau CH7, 3 granule de 2 ori pe zi, administrată două săptămâni înaintea apariţiei menstruaţiei, câteva luni la rând, poate regla problema.
O altă indicaţie tipică pentru Bovista este reprezentată de prezenţa fluxului menstrual numai în timpul nopţii şi absenţa acestuia în timpul zilei (asemănător cu Magnesia carbonica). Dacă se însoţeşte de una dintre celelalte indicaţii de mai sus, atunci putem prescrie fără nici o îndoială acest mic remediu pentru uşurarea tulburărilor menţionate.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!