Collinsonia canadensis  remediul congestiei pelvine

on . . Accesări: 15503

Collisonia canadensis este un remediu homepatic preparat din această plantă aparţinând familiei Labiatelor. Este un remediu homeopatic mai puţin utilizat, dar extrem de util întrucât principala sa indicaţie este reprezentată de congestia pelvină, fiind principalul remediul al aşa numitei „boli inflamatorii pelvine”, când atât vezica urinară, cât şi uterul şi rectul suferă fenomene inflamatorii. Astfel, avem cel mai frecvent o pacientă care prezintă atât simptome de cistită, cât şi tulburări tip anexită sau alte inflamaţii ale zonei genitale, cât şi hemoroizi inflamaţi şi dureroşi sau constipaţie accentuată. În aceste situaţii ne putem gândi la un posibil tratament cu Collinsonia CH7 sau CH9, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 3-4 săptămâni. Unul dintre simptomele interesante, care confirmă prescrierea remediului Collinsonia este reprezentat de existenţa unor tulburări cardiace, tip palpitaţii, care pot să alterneze cu crizele hemoroidale. Cel mai frecvent aceste tulburări apar noaptea şi ca urmare a unor stări excitante (bucurii foarte intense sau agitaţie intensă).
Collinsonia este unul dintre remediile cel mai frecvent utilizate pentru o constipaţie inveterată, cu eliminarea foarte dificilă a scaunului, de multe ori cu apariţia unor hemoroizi dureroşi, cu dureri tip înţepător şi usturător şi cu sângerări frecvente. Perioadele de constipaţie pot fi însoţite de dureri de cap frecvente şi de stare generală proastă, de distensie generală a abdomenului, prezenţa unui depozit gălbui la nivelul limbii şi a unui gust amărui şi neplăcut în gură. Câteodată, episoadele de constipaţie pot fi urmate de mici crize de dureri abdominale, cu dureri tăietoare şi crampe, urmate de diaree maroniu-gălbui cu striuri sanguinolente. Atât episoadele de constipaţie, cât şi crizele de eliminări tip diaree irită hemoroizi prezenţi şi determină sângerări la nivelul lor.
Tratamentul cu Collinsonia poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni şi poate ajuta semnificativ la reducerea congestiei din zona pelvină.
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!