Sinapis nigra - un remediu mic, dar foarte util în rinitele alergice

on . . Accesări: 6316

Sinapis nigra sau muştarul este o plantă din familia Cruciferelor, folosită mult în fitoterapia tradiţională, în special în aplicaţii externe (cataplasme cu muştar, în diferite probleme şi inflamaţii, în special la nivel respirator sau reumatic).
Remediul homeopatic preparat din Sinapis nigra este deosebit de util pentru rinita alergică, fiind în indicat în diferite tipuri de corize
cu sau fără faringită de însoţire, în care mucoasa respiratorie este uscată, dar există şi secreţii vâscoase, lipicioase, dificil de eliminat, mai ales la nivelul nasului. Apare o obstrucţie în special la nivelul nării stângi, pe parcursul întregii zile, sau către seară. Există şi o lăcrimare iritantă, care însoţeşte obstrucţia nazală, precum şi o tuse spastică, ameliorată dacă persoana stă culcată. Senzaţia de uscăciune există în special la nivelul regiunii anterioare a nasului, în timp ce posterior există secreţii vâscoase care blochează fluxul aerului. Nările pot fi obstruate alternativ, când una, când cealaltă.
Persoana are o respiraţie ofensivă, cu miros de ceapă, are senzaţie de arsură sau usturime la nivelul stomacului, care se extinde prin esofag către faringe şi cavitatea bucală; la nivelul gurii există o stomatită aftoasă extinsă, dureroasă. Apar dureri de stomac care se agravează dacă persoana stă flectată înainte şi se ameliorează dacă stă mai extinsă spre spate (invers decât la Colocynthis şi Magnesia phosphorica).
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!