Thlaspi bursa pastoris (sau traista ciobanului) - un remediu pentru urgenţe feminine

on . . Accesări: 7198

Traista ciobanului este o plantă binecunoscută în fitoterapia tradiţională pentru efectul său benefic asupra reglării hemoragiilor genitale feminine.
Remediul homeopatic preparat din această plantă, care aparţine familiei Cruciferelor, are o acţiune asemănătoare,
planta fiind un exemplu de constanţă a acţiunii, indiferent de forma de preparare (tinctură fitoterapică sau remediu homeopatic).
Ca remediu homeopatic, Thlaspi bursa pastoris este unul dintre principalele remedii cu efect anti-hemoragic, indiferent de sursa hemoragiei. Dar clinic s-a demonstrat că efectele sale benefice sunt în special la nivelul hemoragiilor uterine, în special cele apărute în timpul sarcinii sau la naştere. Apar dureri colicative la nivelul uterului, cu expulzie de cheaguri şi sângerare abundentă.
Thlaspi bursa pastoris este indicat şi în cazul menstrelor abundente, cu cheaguri, care durează atât de mult timp, încât femeia abia reuşeşte să se refacă între două menstre-hemoragii. Este indicat şi în prezenţa unei leucorei abundente, sanguinolente, indiferent de cauza producerii acesteia, dar mai ales în situaţii de fibrom uterin sau endometrioză. De asemenea, are rezultate foarte bune în cazul hemoragiilor după chiuretaje sau avorturi.
Poate fi indicat şi în hematurii, precum şi în situaţii de epistaxis şi de sângerări prin scaun (determinate de hemoroizi sau colită hemoragică), mai ales dacă sunt apărute în timpul sarcinii.
Este important să ne gândim la Thlaspi bursa pastoris CH15 sau CH30, 3 granule din 15 în 15 minute, 6-8 doze ca fiind unul dintre primele remedii la care ne vom gândi pentru manifestări hemoragice legate sau care apar pe perioada sarcinii. Poate fi administat în paralel cu măsurile de siguranţă care se impun în astfel de urgenţe, inclusiv cu tratamentul alopat.
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!